2021.gada 16.jūnijā notika diskusija par Nolietoto transportlīdzekļu apsaimniekošanu

Sākums Aktuāli Raksts
2021.gada 16.jūnijā notika diskusija par Nolietoto transportlīdzekļu apsaimniekošanu
03.07.2021
2021.gada 16.jūnijā notika tiešsaistes sanāksme par Nolietoto transportlīdzekļu (NTL)  apsaimniekošanas sistēmu. Sanāksmē piedalījās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Valsts vides dienesta, VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija”,  biedrības “Nolietoto transportlīdzekļu apstrādes uzņēmumu asociācija”, biedrības “Auto asociācija” un BMPA biedri.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija organizēja sanāksmi, lai ar NTL nozarē iesaistītajiem pārstāvjiem izdiskutētu nepieciešamās rīcības sistēmas uzlabošanai, kā arī lai pārrunātu esošās sistēmas nozīmīgākos izaicinājumus un attīstības iespējas.

Ministrija kopā ar Valsts vides dienestu informēja par NTL sistēmu, Eiropas Savienības iniciatīvām, kontroli, konstatētajām problēmām un izaicinājumiem.

BMPA sanāksmē atkārtoti pauda viedokli, ka, lai nodrošinātu efektīvas un pārskatāmas NTL apsaimniekošanas sistēmas darbību, nepieciešams maksimāli ierobežot nelikumīgas un vides prasībām neatbilstošas darbības ar NTL. 

Diskusijas dalībnieki vienojās, ka līdz 2021.gada 5.jūlijam ministrijā iesniegs priekšlikumus NTL apsaimniekošanas sistēmas uzlabošanai.