Diskusija par aktualitātēm atkritumu apsaimniekošanas nozarē

Sākums Aktuāli Raksts
Diskusija par aktualitātēm atkritumu apsaimniekošanas nozarē
23.08.2022
2022.gada 18.augustā Baltijas metāllūžņu pārstrādātāju asociācijas pārstāvji piedalījās Valsts vides dienesta organizētajā diskusijā par aktualitātēm atkritumu apsaimniekošanas nozarē. Diskusijā piedalījās Valsts vides dienesta ģenerāldirektore un attiecīgo departamentu vadītāji, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācijas, Latvijas riepu apsaimniekošanas asociācijas un Latvijas Atkritumu saimniecības asociācijas pārstāvji.

Diskusijas laikā nozares pārstāvjiem biją iespēja prezentēt un ar dienesta vadību pārrunāt sev aktuālos jautājumus, problēmas un attīstības tendences.

Diskusiju rezultātā tika ieskicētas vairākas aktualitātes un risinājumi kopīgai sadarbībai atkritumu apsaimniekošanā. Vienlaikus tika apsvērta iespēja turpmāk veidot sadarbību ar NVO atsevišķu jautājumu risināšanā. Kopīgi ar biedrībām un NVO apspriesta iecere pilnveidot būvniecības atkritumu plūsmas izsekošanu, sadarbība ugunsgrēku risku novēršanai atkritumu uzglabāšanas iekārtās, par vēsturiski uzkrāto riepu apsaimniekošanas progresu, dabas resursu nodokļa (DRN) maksātāju kontroli riepu apsaimniekošanā, kā arī par vadlīniju izstrādi metāllūžņu savākšanas punktiem https://www.vvd.gov.lv/lv/jaunums/vvd-kopa-ar-biedribam-un-nevalstiskajam-organizejam-aizvadija-diskusiju-par-pareju-no-atkritumu-apsaimniekosanas-uz-resursu-apsaimniekosanu