2023.gada 8.decembrī sadarbībā ar Valsts vides dienestu notika seminārs “Praktiskais ceļvedis metāllūžņu un nolietoto transportlīdzekļu pareizai klasificēšanai” un “Metāllūžņu apsaimniekošanas laukuma standarts”

Sākums Aktuāli Raksts
2023.gada 8.decembrī sadarbībā ar Valsts vides dienestu notika seminārs “Praktiskais ceļvedis metāllūžņu un nolietoto transportlīdzekļu pareizai klasificēšanai” un “Metāllūžņu apsaimniekošanas laukuma standarts”
14.12.2023
Seminārs tika organizēts ar  mērķi uzlabot metāllūžņu un nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanu Latvijā, lai veicinātu metāllūžņu un nolietoto transportlīdzekļu plūsmas izsekojamību un caurredzamību. 
 
Izstrādātais metāllūžņu apsaimniekošanas laukuma standarts veidots kā rokasgrāmata metāllūžņu laukuma ierīkošanai, apsaimniekošanai un atskaišu iesniegšanai.  Savukārt praktiskais ceļvedis metāllūžņu un nolietoto transportlīdzekļu pareizai klasificēšanai izveidots ar mērķi radīt vienotu atkritumu kodu klasifikatoru, lai veicinātu pareizu metāllūžņu un nolietoto transportlīdzekļu klasificēšanu.  
 
Seminārs tika organizēts Latvijas vides aizsardzības fonda projekta „Metāllūžņu apsaimniekošanas laukuma standarta un praktiska ceļveža metāllūžņu un nolietoto transportlīdzekļu pareizai klasificēšanai izstrādi” ietvaros. 
 
Atgādinām, ka 2022.gada 7.oktobrī starp Valsts reģionālas attīstības aģentūru (VRAA) un BMPA tika noslēgts līgums par projekta „Metāllūžņu apsaimniekošanas laukuma standarta un praktiska ceļveža metāllūžņu un nolietoto transportlīdzekļu pareizai klasificēšanai izstrādi” realizāciju (Projekts). Līgums tika noslēgts, pamatojoties uz Latvijas vides aizsardzības fonda padomes 2022.gada 26.augusta sēdes lēmumu par projekta finansēšanu. BMPA kā Projekta īstenotājai no budžeta apakšprogrammas „Vides aizsardzības projekti” dotācijām paredzētiem līdzekļiem Projekta īstenošanai tika piešķirts finansējums 28 395,00 EUR apmērā.
 
BMPA dibināta 2015.gadā, lai apvienotu Latvijas un Baltijas metāllūžņu un nolietoto transportlīdzekļu apsaimniekotājus. Šobrīd BMPA apvieno nozīmīgus Latvijas metāllūžņu pārstrādātāju uzņēmumus, tajā skaitā SIA “TOLMETS”, SIA “TM CAPITAL”, SIA “TOLMETS VIDZEME”, SIA “TOLMETS KURZEME”, SIA “LATMETĀLS STEEL”, SIA “Auto pārstrāde”, SIA “TUKUMA METĀLS LTD”, SIA “TOLMETS JĒKABPILS”,  SIA “TOLMETS RĒZEKNE”, SIA “EKO STEEL”, SIA “TOLMETS RĪGA”, SIA “RES-MET”, SIA “TOLMETS TUKUMS”, SIA “Fero M”, SIA “KARE PLUSS”, SIA “LOMMETALLA”, SIA “X-MET”.